Test: Grillexpert Grillbriketter

 

”Fremstillet af løvtræ og vegetabilske bindemidler uden brug af co2-belastende fossile sten- og brunkul.” Således står der på Jem & Fix’ egne polsk producerede grillbriketter. Temmelig sikkert med slet skjult adresse til Heat Beads, der netop er produceret af stenkul.

Om de er bedre en Heat Beads er dog en helt anden sag, og ikke noget vi her vil sætte os til dommer over. Vores video viser, at Grillexpert Grillbriketter bliver overordentligt varme, og fint holder denne varme i én time. På posen står der, at de brænder i fire timer, hvilket virker sandsynligt. Men om den porøse briket er så varm, at man rent faktisk kan stege på den efter så lang tid er en anden sag.

Optændingen af Grillexpert Grillbriketter var mere intens, end optændinger normalt er. Der ses tydeligt store flammer op fra grillstarteren i begyndelsen af optændingen. Da grillstarter-røret efter et par minutter var blevet rigtigt varmt blev flammerne afløst af spruttende gnister, der gjorde det ubehageligt at hælde dem på grillen.

Da Grillexpert Grillbriketterne var hældt på grillen, viste de sig meget varme. Dog ikke så konsistente i varmen, som vi er vant til. Som du kan se på videoen stiger de først voldsomt, falder dernæst i temperatur for igen at stige en del.

Der er til gengæld ikke noget skidt at sige om prisen på briketterne, der kan fås for 59 kroner.