Turbostarter virker helt enkelt ved at tilføre en konstant luftstrøm til de varme kul, hvorved ilden får næring, bliver varmere og bliver ført op igennem grillrøret.
Idéen er enkel og kendes også fra de gammeldags smedeesser, hvor luft bliver tilført, så temperaturen kan nå helt derop, hvor man kan forme metaller.

Men selvom idéen er simpel, så har det alligevel taget mange afbrændinger af de kendte Heat Beads. Helt præcist 1.500 kg af dem. Sådan fandt vi  den rette balance mellem tilføring af luft, hurtig optænding og holdbarhed i briketterne. For megen luft tilført og briketterne brænder for hurtigt ud og varmen bliver ikke ført korrekt op i grillstarteren. For lidt luft tilført og så står sovsen og trækker skind, mens du lover, at ”der kun lige går ti minutter” – så er du klar.

Blæser

LuftgennemstrømningTurbostarter er udstyret med en blæser, der trækker luft ind gennem spjældet på siden og fører den op igennem et vinklet rør. Derfra bliver det blæst op igennem et metalnet, der beskytter starteren mod nedfaldne gløder. Er gløderne så store de kan gøre skade, kan de ikke komme ned i indmaden. Mindre gløder bliver pustet væk.

Kontrolleret luft til grillboosteren

TURBOSTARTER med grillstarterTurbostarters helt unikke egenskab, er dens evne til at kontrollere lufttilstrømningen til grillstarteren. Turbostarter lukker effektivt grillstarterens nederste sider af. Så er optændingen ikke er påvirkelig af sidevind. Det sikrer ensartede optændingstider, da du ikke længere er påvirket af vejret.

Genopladeligt batteri

I Turbostarter V2 har vi begrænset elektronikken, så starteren er endnu lettere at betjene. På starteren finder du stikket til opladeren og den markante Tænd-sluk-knap med LED lys. Knappen lyser orange, når starteren er tændt.

Inde i starteren bliver en 0,15A blæser drevet af, et stort genopladeligt batteri. Batteriet giver dig strøm nok til mange optændinger. Batteriet er et 12 Volts 1,2 Ah blybatteri, der kombinerer robusthed med driftssikkerhed. Vi har fravalgt Lithium Ion batterier, da de mister deres effekt meget hurtigt.  Derfor risikerer du, at blæseren stopper midt under optændingen. Med et blybatteri kan du let høre, hvornår blæseren er blevet “slatten” og sætte opladeren til. Så undgår du problemer.

Stål som far lavede det

Turbostarter er lavet i 1mm valset pladestål. Det er uhørt kraftigt i normalt produkt. Prøv at se på pladetykkelsen på andre  grillprodukter på markedet. Ingen bruger så kraftig en godstykkelse. For os er det vigtigt, at det håndvalsede produkt signalerer kvalitet, Kvalitet føler du, når du stør med produktet i hånden. Turbostarter føles ikke som kinesisk legetøj, men som håndsmedet kvalitet.