Test: Heat Beads

Heat Beads på 9 minutter

Heat Beads kan være seje at få gang i, men i denne optændingstest med Turbostarter tog det kun godt 9 minutter at få et helt Weber-rør tændt med Heat Beads.

Vi kender det alle sammen. Vi vil grille med det bedste, og der er ingen tvivl om, at Heat Beads henvender sig til den seriøse griller. De australske Heat Beads grillbriketter er i modsætning til langt de fleste andre produkter på markedet en stenkulsbaseret grillbriket. Det betyder, at Heat Beads ikke kan prale af, at være CO2-neutrale. Til gengæld er de formentlig den briket, der holder temperaturen længst og mest stabilt. Det har stor betydning, når vi vil langtidsstege.

 

Heat Beads er ofte ”best i test” og reklamerer med at de først er blevet ”trætte” efter 4 timer, hvor deres temperatur er faldet fra 340 grader til 180. Vi har stor erfaring med, at Heat Beads let holder sig i gang i mere end 3 timer.

 

Genbrug betaler sig

Heat Beads er unægtelig dyrere end de fleste konkurrenter, men til gengæld kan du let genbruge dine Heat Beadsbriketter flere gange. Når du har stegt dine bøffer lukker du blot spjældene på din grill, hvorefter Head Beads briketterne hurtigt slukkes.

 

Du kan sagtens tænde de brugte Heat Beads med Turbostarter, men vi anbefaler dog, at du lægger friske briketter i bunden af dit starterrør. De brugte grillbriketter bliver ikke helt så varme som friske, hvilket gør at optændingen tager længere tid – også med Turbostarter.